Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy Magyarország Kormánya a hitelmoratóriumot 2022. június 30-ig meghosszabbította.

A hitelmoratóriumban részt vehetnek azok a vállalkozások, amelyek tevékenységéből származó nettó árbevétele a kérelem benyújtását megelőző 18 hónapban legalább 25%-kal csökkent, valamint a vállalkozás 2020. március 18. és a kérelem benyújtásának napja közötti időszakban nem kötött kedvezményes gazdaságélénkítő hitel, illetve kölcsön felvételére vonatkozó új szerződést.

A hitelmoratórium igénybevételének feltételei úgy módosultak, hogy amennyiben vállalkozása 2021. szeptember 30. napján bármely kötelezettsége él a hitelmoratóriummal, 2021. október 1-je és október 31-e között nyilatkoznia kell, hogy továbbra is (2021. november 1-jétől) élni kíván vele.

Felhívjuk figyelmét arra, hogy amennyiben ezen időszakban nyilatkozatot nem tesz, úgy 2021. novemberétől fizetési kötelezettségeinek újra eleget kell tennie. A 2021. október 31.-I határidő jogvesztő, így az ezen időpontot követően beérkezett nyilatkozatokat nem fogadhatjuk be.

A nyilatkozattétel formáját a 6/2021. (IX. 15.) MK rendelet 3. sz. melléklete előírja. Az erre vonatkozó minta szövegét csatolva találják. Szeretnénk tájékoztatni, hogy a rendelet elvárásainak megfelelően a nyilatkozat szövegében módosítások nem eszközölhetőek, így a magyar nyelvű változatot tudjuk irányadónak elfogadni.

Nyilatkozatát az alábbi módon juttathatja el Bankunkhoz:

- Electra alkalmazásunkon keresztül (ebben kérje Electronic Banking kollégáink vagy kapcsolattartója segítségét)
- Személyesen bankfiókjainkban (Budapesten, Győrben, Miskolcon, Kecskeméten)

Üdvözlettel:

Commerzbank Zrt.