Tisztelt Ügyfeleink!

A 2020. évi CVII. törvényt módosító 292/2022. (VIII. 8.) Kormányrendelet (továbbiakban: Rendelet) 2022. szeptember 1-től 2023. december 31-ig fizetési moratóriumot biztosít az agrárvállalkozások részére.

Agrárvállalkozásnak minősül az az adós,

a) akinek a növénytermesztés, állattenyésztés, vadgazdálkodás és kapcsolódó szolgáltatások, erdőgazdálkodás, halászat, halgazdálkodás szakágazatból származó 2021. évi – az eladott áruk beszerzési értéke nélkül számított – nettó árbevétele eléri a 2021. évi nettó árbevételének 50%-át, vagy

b) akinél a hitel célja megfelel az a) pont szerinti valamely szakágazatnak.

Amennyiben Önök a Rendelet értelmében agrárvállalkozásnak minősülnek, és élni kívánnak a fizetési moratóriummal, úgy 2022. szeptember 15. napjáig erről nyilatkozniuk kell.

A nyilatkozat megtehető időpontegyeztetést követően személyesen bankfiókunkban, vagy bankukkal egyeztetett online formában, az általunk emailben megküldött vagy alább csatolt formanyomtatvány benyújtásával.

A formanyomtatvány az alábbi linken, az Aktuális hírek alatt is elérhető Ügyfeleink számára: Link

A Commerzbank Zrt., mint Hitelező 2023. december 31. napjáig felmondással nem szüntetheti meg az általa nyújtott hitel- és kölcsönszerződést, illetve pénzügyi lízingszerződést az Ügyfél, mint Adós tőke-, kamat-, illetve díjfizetési kötelezettsége nemteljesítése miatt, amennyiben az Ügyfél a Rendelet szerinti agrárvállalkozás és igényelte a moratóriumot.

A fizetési moratórium a 2022. augusztus 31. napján fennálló szerződések alapján már folyósított kölcsönökre vonatkozik. A moratórium alatt lejáró szerződések 2023. december 31. napjáig meghosszabbodnak. A fizetési moratórium 2023. december 31. napjáig tart.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a nyilatkozat megtételére rendelkezésre álló határidő jogvesztő.

Üdvözlettel

Commerzbank Zrt.